Lluç amb salsa d’ametlles | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 10/09/2020

Peleu les patates, talleu-les a rodanxes primes i fregiu-les en una paella amb oli d’oliva. Quan ja estiguin toves poseu-les en una safata que pugui anar al forn.

Saleu els talls de lluç que ja tindreu nets, enfarineu-los, fregiu-los un parell de minuts banda i banda, i col·loqueu-los a la safata de forn sobre el llit de patates.

Picada: fregiu les llesques de pa i un cop fregides poseu-les en un morter juntament amb les ametlles pelades, els grans d’all filetejats i el julivert tallat; tritureu-ho tot fins que quedi una pasta.

Salsa: fregiu, a foc mig, la ceba tallada fina. Quan comenci a canviar de color regueu-la amb el vi, doneu més força al foc, deixeu que s’evapori l’alcohol i afegiu-hi la picada. Remeneu-ho bé i escampeu-la per damunt dels talls de lluç.

Poseu la safata al forn, que ja tindreu calent, deixeu-ho coure tot junt de 5 a 6 minuts i ja ho podreu servir.

Ingredients

  • 4 rodanxes de lluç
  • 2 patates
  • 1 ceba gran
  • 3 grans d’all
  • 1 branca de julivert
  • 8 ametlles torrades
  • 2 llesques petites de pa
  • 1 got de vi blanc
  • farina
  • oli d’oliva i sal

Deixa un comentari