Lluç amb gambes i llit de ceba
Peleu la ceba i talleu-la a la juliana. Renteu el lluç i deixeu-lo assecar sobre paper absorbent. Talleu les potes, antenes i ulls de les gambes i reserveu-les. Trinxeu els alls i el julivert.
Poseu oli en una paella, fregiu les gambes banda i banda i reserveu-les.
Seguidament incorporeu la ceba a la paella i deixeu-la coure, a foc suau i amb la paella tapada. Quan la ceba ja estigui transparent regueu-la amb el vi i deixeu evaporar l’alcohol.
Salpebreu el lluç, incorporeu-lo a la paella a sobre de la ceba, escampeu pel damunt la meitat de l’all i julivert picats i deixeu que es cogui un màxim de 5 minuts.
Passat aquest temps, amb una espàtula plana tombeu les rodanxes de lluç de l’altra banda, incorporeu les gambes i escampeu pel damunt la resta d’all i julivert.
Rectifiqueu de sal, tapeu la paella, deixeu-ho coure tot junt uns cinc minuts més i ja ho podreu servir.
- 8 rodanxes de lluç
- 8 gambes
- 4 cebes de figueres
- 1 raig de vi blanc
- 3 grans d’all
- julivert
- oli d’oliva
- sal i pebre