Publicat el 07/03/2024

Lluç amb calçots i faves i salsa de gambes.

 

Comenceu fent la salsa. Escalfeu oli en una cassola i afegiu-hi les verdures tallades a trossos (pastanaga, porro i all). Deixeu es s’enrosseixin una mica. Afegiu les pells i caps de les gambes i alguna de sencera. Doneu-li un parell de voltes, salpebreu i afegiu una mica de tomàquet concentrat o puré de nyora. Remeneu-ho una miqueta i regueu-ho amb una mica de brandi, deixant que l’alcohol s’evapori.

Ara ja hi podeu afegir l’arròs, que servirà per espessir la salsa. Primer daureu una mica l’arròs i després incorporeu un litre d’aigua mineral. Deixeu que bulli durant 20 minuts i, un cop transcorregut el temps, coleu-ho i fiqueu-ho en un cassó, que posareu a foc lent perquè la salsa es redueixi i agafi la consistència perfecta.

Mentre la salsa es va espessint, prepareu un wok: tireu-hi els calçots trossejats i afegiu-hi una mica de sal i pebre. Daureu-ho una mica i incorporeu les faves, ben tendres, fent-ho coure una mica més. Després afegiu-hi una llauna de cloïsses i remeneu-ho tot amb cura. Feu unes voltes i reserveu-ho.

Ara ja és hora de preparar el lluç: col·loqueu el peix a la paella i coeu-lo breument per cada costat fins que estigui al punt desitjat. Salpebreu i ja podeu emplatar. Comenceu amb un llit generós de verdures amb cloïsses, col·locant a sobre la suprema de lluç. Finalment, cobriu-ho amb la salsa ben calenta.

Ingredients

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  • 4 lloms de lluç sense espina
  • 200 g de faves pelades
  • 1 manat de calçots
  • Una llauna de cloïsses blanques

PER A LA SALSA DE MARISC

  • Caps i pells de gambes (alguna gamba sencera també aniria bé)
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 2 alls amb pell
  • 2 cullerades soperes de salsa de tomàquet o puré de nyora
  • 20 g d’arròs
  • 1 l d’aigua mineral

Deixa un comentari