Llom de porc amb calamarsets
Per fer llom de porc amb calamarsets heu de netejar els calamars i deixar-los que s’escorrin.
Heu de pelar la ceba i tallar-la fina. Ratlleu el tomàquet sense pell ni llavor. Heu de pelar el gra d’all.
Posar oli en una cassola de fang, introduir el llom i en foc viu deixar que quedi daurat, un cop daurat salpebrar, regar amb el vi i deixar evaporar l’alcohol.
Incorporar la ceba i quan comenci a daurar-se afegir el tomàquet juntament amb el llorer i la farigola,
Deixar coure amb la cassola tapada i en foc mitjà uns 20 minuts remenant de tant en quan.
A mitja cocció incorporar els calamars. Preparar una picada amb l’all i les ametlles, deixatar amb aigua i reservar.
Deixar refredar la carn, treure el llom del foc i tallar-lo. Posar-ho de nou a la cassola, verd la picada per sobre i deixar coure tot junt altres 10 minuts.
Servir calent.
- 600 g de llom en una peça
- 350 g de calamars petits
- 1 ceba gran
- 250 g de tomàquets madurs
- 100 cc de vi ranci
- 1 branqueta de farigola
- 1 fulla de llorer oli d’oliva sal i pebre
- 1 gra d’all
- 15 ametlles torrades