Llibrets de llom a l’estil mediterrani
Per fer llibrets de llom a l’estil mediterrani heu de posar oli en una paella i sofregiu-hi la ceba tallada petita, quan es comenci a daurar incorporeu-hi els xampinyons nets i trinxats, deixeu-los coure a foc viu un parell de minuts i, seguidament, afegiu-hi les olives tallades petites. Tot plegat ha de coure cinc minuts.
Esmicoleu l’ou dur i afegiu-lo al sofregit juntament amb les ametlles torrades i ben picades, remeneu-ho bé i reserveu-ho.
Amb aquesta massa farciu els llibrets, procurant que quedi ben repartida. Saleu una mica la carn dels llibrets, passeu-los per farina blanca, seguidament, per ou batut i, per últim, per pa ratllat.
Fregiu-los en una paella amb oli abundant i calent. Una vegada rossos, traieu-los, deixeu-los escórrer sobre paper absorbent i ja els podeu servir.
- 6 llibrets de llom
- 150 g de xampinyons
- 50 g d’olives verdes sense pinyol
- 1 ceba mitjana
- 1 ou dur
- 50 g d’ametlles torrades i pelades
- sal, oli
- 1 ou cru
- farina blanca, pa ratllat