Llenties estofades amb verduretes
Publicat el 25/01/2016
Per fer llenties estofades amb verduretes heu de posar les llenties en remull amb aigua freda durant 24 hores.
Talleu a la juliana l’api i la ceba, peleu les patates i talleu-les a daus, talleu la pastanaga a rodanxes i ratlleu el tomàquet.
Poseu al foc una olla amb aigua i, quan arrenqui el bull, aboqueu-hi les llenties escorregudes (l’aigua ha de sobrepassar en un dit les llenties).
Seguidament incorporeu-hi tots els ingredients que teniu preparats.
Tapeu l’olla i deixeu-ho coure, a poc a poc, durant mitja hora. Aleshores afegiu-hi el llorer, la cabeça d’alls sencera, la canyella i un raig d’oli. Salpebreu-ho al gust i deixeu-ho a foc baix fins que les llenties estiguin cuites.
- 500 g de llenties
- 2 patates
- 1 ceba
- 2 tomàquets madurs
- 3 branques d’api sense fulles
- 2 pastanagues
- 1 cabeça d’alls
- 1 fulla de llorer
- 1 culleradeta de canyella en pols
- oli d’oliva
- sal i pebre