Llenties amb sobrassada
Per fer llenties amb sobrassada heu de posar en remull les llenties en aigua abundant durant dotze hores.
Passat aquest temps escorreu-les, renteu-les i poseu-les en una olla juntament amb la fulla de llorer i cobriu-les amb aigua freda.
Poseu l’olla al foc i, quan l’aigua comenci a bullir, abaixeu la intensitat del foc i deixeu que coguin lentament.
Peleu i piqueu la ceba i l’all i ofegueu-los en una paella amb oli calent; quan la ceba comenci a agafar color, afegiu els tomàquets pelats, sense llavors i picats.
Deixeu evaporar l’aigua i aleshores aboqueu el vi. Deixeu evaporar l’alcohol, incorporeu la sobrassada tallada a daus, remeneu-ho amb una cullera de fusta i deixeu sofregir uns minuts.
Aboqueu aquest sofregit a l’olla de les llenties, que ja estaran quasi cuites. Salpebreu-ho al gust i deixeu-ho coure fins que les llenties estiguin a punt.
Han de quedar caldoses, per menjar-les amb cullera. Serviu-les calentes.
- 400 g de llenties
- 1 ceba
- 200 g de tomàquets madurs
- 1 gra d’all
- 1/2 got de vi blanc
- 250 g de sobrassada
- 1 fulla de llorer
- oli d’oliva
- sal i pebre