Llenties a l’antiga
Per fer llenties a l’antiga heu de posar les llenties en remull durant unes 12 hores, escórrir-les i col·locar-les en una olla cobrint d’aigua.
Afegir la patata pelada i trossejada, una ceba pelada i tallada a quarts, el cap d’alls sencera, les fulles de llorer i un raig d’oli.
Coure a foc mitjà durant 40 minuts. Quan les llenties estiguin cuites, retirar la ceba i el cap d’alls, passar pel xinès, i el puré resultant afegir-lo a les llenties .
En una paella amb una mica d’oli fregir la ceba i el pebrot verd tallats molt fins, quan la ceba ja estigui transparent incorporar la culleradeta de farina i el pebre vermell, remenar i apartar del foc.
Seguidament, mullar amb una mica de brou de la cocció, barrejar bé i abocar sobre les llenties, rectificar de sal, donar un bull i servir calentes.
- ½ kg de lentejas
- 2 cebollas
- 1 pimiento verde
- 1 patata grande
- 2 hojas de laurel
- 1 cabeza de ajos
- 1 c. de harina
- 1 c. de pimentón dulce
- aceite de oliva y sal