Llenguado amb salsa de bolets
Per fer llenguado amb salsa de bolets heu de rentar els filets de llenguado i deixeu-los escórrer. Salpebreu-los i marqueu-los lleugerament per ambdós costats en una paella amb una mica d’oli ben calent. Reserveu-los en una safata per anar al forn.
Piqueu la ceba, el pebrot, la pastanaga, els grans d’all i el julivert, i enrossiu-los en una paella amb oli.
Renteu bé els bolets, tritureu-los, i quan el sofregit estigui al punt incorporeu-los a la paella. Remeneu-ho bé.
Deixeu-ho coure un parell de minuts i afegiu-hi la llet, rectifiqueu de sal i pebre, i deixeu-ho a foc suau un parell de minuts més.
Aboqueu la salsa sobre els filets. Col·loqueu la safata uns cinc minuts al forn, que ja tindreu calent a una temperatura de 180 ºC. I ja ho podreu servir.
- 8 filets de llenguado
- 150 g de bolets (trompetes, rossinyols…)
- 3 grans d’all
- 2 branquetes de julivert
- ½ pebrot vermell
- 1 ceba mitjana
- 1 pastanaga petita
- ½ got de vi blanc sec
- 1 got de llet
- oli, sal i pebre