Publicat el 08/09/2022

L’autèntic pastís Tatin.

 

Una de les receptes més tradicionals de la rebosteria és sens dubte el pastís Tatin. Originària de França, concretament de la regió de la vall del Loira, aquesta recepta va ser creada de manera fortuïta per les germanes Tatin, que regentaven un hotel homònim a cavall entre el segle XVIII i el XIX.

Es tracta d’un dolç molt similar al pastís de poma, ja que coincideix en els seus ingredients, però que en difereix en la seva cocció, perquè en aquest cas es fa de manera inversa.

La seva preparació és senzilla:

  • El primer que hem de fer és pelar les pomes, treure’ls el cor i tallar-les a vuitens.
  • En una olla, fonem la mantega. Un cop fosa, hi incorporem el sucre a foc lent a fi que es caramel·litzi. Si l’olla que utilitzem no és apta per al forn, abocarem el caramel en un motlle de pastís.
  • Sobre la capa de caramel col·locarem totes les pomes i ho ficarem al forn durant uns 30 minuts a 180 graus centígrads.
  • Transcorregut aquest temps, estenem sobre les pomes la pasta brisa, procurant que les vores quedin ben introduïdes en la mescla, i tornarem a enfornar una altra mitja hora.
  • Donarem la volta al recipient i ho traurem del motlle.
  • El servirem calent o temperat, sense res més o acompanyat de nata o crema de vainilla.

Ingredients

  • 5 o 6 pomes tipus Golden
  • 140 g de sucre
  • 150 g de mantega
  • Massa brisa

Deixa un comentari