Lasanya mediterrània
Renteu les albergínies i talleu-les a llesques, saleu-les una mica i deixeu-les escórrer. Peleu la ceba i piqueu-la. Peleu els tomàquets i ratlleu-los.
Poseu oli en una paella i sofregiu la ceba a foc baix, i quan estigui transparent incorporeu-hi els tomàquets. Afegiu una mica de sucre, sal i pebre al gust i l’orenga. Deixeu-ho coure fins que el tomàquet estigui al punt.
Passeu l’albergínia per farina, fregiu-la en una paella amb oli calent i després deixeu-la escórrer sobre paper absorbent.
Unteu amb mantega una safata de forn i aneu posant-hi capes d’albergínia, salsa de tomàquet i làmines de mozzarella.
Acabeu amb una capa d’albergínia i empolvoreu pel damunt amb el formatge parmesà ratllat.
Poseu la safata al forn, prèviament escalfat, durant uns 15 minuts a temperatura de 190º.
- 2 albergínies
- 1 ceba
- 400 g de tomàquets madurs
- 200 g de formatge mozzarella
- 40 g de formatge parmesà ratllat
- farina
- oli d’oliva
- sucre
- sal i pebre
- 1 culleradeta d’orenga
- mantega