Publicat el 22/06/2023

Lasanya d’espinacs.

 

 

Aquesta deliciosa lasanya d’espinacs és una fantàstica alternativa de la clàssica i tradicional lasanya de carn.

 

Preescalfeu el forn a 180 °C. Netegeu bé els espinacs i retireu les tiges si són molt grans. Podeu deixar les fulles senceres o tallar-les a trossos més petits, segons la vostra preferència. En una paella gran, escalfeu l’oli d’oliva a foc mitjà. Afegiu la ceba i l’all picats i cuineu-los fins que estiguin daurats. Afegiu els espinacs a la paella i deixeu-los un momentet fins que es marceixin. Si els espinacs deixen anar massa aigua, els podeu escórrer o pressionar suaument per eliminar-ne l’excés de líquid.
Afegiu la sal, el pebre i la nou moscada (opcional) als espinacs i mescleu bé. Retireu la paella del foc i reserveu.

En un recipient a part, mescleu el formatge ricotta amb la meitat del formatge mozzarella ratllat. Afegiu sal i pebre al gust i mescleu fins a obtenir una consistència suau. En una font de mida rectangular que posareu al forn, esteneu una capa prima de salsa de tomàquet al fons. Col·loqueu al damunt una capa de làmines de lasanya. Sobre les làmines de lasanya, col·loqueu una capa d’espinacs cuits. Després, distribuïu una capa de la mescla de formatge ricotta i mozzarella per damunt.

Repetiu aquestes capes fins a utilitzar tots els ingredients, acabant amb una capa de làmines de lasanya a la part superior. Aboqueu la resta de la salsa de tomàquet sobre l’última capa de làmines de lasanya i empolvoreu amb el formatge mozzarella restant per damunt. Cobriu la font per al forn amb paper d’alumini i enforneu durant aproximadament 30 minuts. Després, retireu el paper d’alumini i enforneu uns altres 10-15 minuts, o fins que el formatge estigui daurat. Retireu la lasanya del forn i deixeu-la reposar durant uns minuts abans de servir. Això ajudarà a fer que les capes s’assentin i sigui més fàcil de tallar.

 

Eva Remolina/ AMIC

Ingredients

  • 12 làmines de lasanya
  • 500 grams d’espinacs frescos
  • 400 grams de formatge ricotta
  • 200 grams de formatge mozzarella ratllat
  • 1 ceba petita, picada
  • 2 grans d’all, picats
  • 2 tasses de salsa de tomàquet
  • 1 culleradeta d’oli d’oliva
  • Sal i pebre al gust
  • 1/2 culleradeta de nou moscada (opcional)

Deixa un comentari