Mongetes guisades amb fredolics
Per fer mongetes guisades amb fredolics heu de posar les mongetes en remull la nit anterior.
Introduir el morro, l’orella de porc i una fulla de llorer en una olla, cobrir d’aigua i deixar coure a foc mitjà més o menys 1 hora, després deixar refredar per poder tallar a trossos i reservar.
Posar les mongetes en una cassola juntament amb una ceba sencera, pelada i una fulla de llorer, cobrir d’aigua i coure a foc molt lent. Mentrestant, fer un sofregit amb la ceba ratllada, els tomàquets triturats i el vi, quan estigui al punt reservar. Rentar els bolets i deixar escórrer.
Quan les mongetes portin coent mitja hora incorporar al guisat el morro i l’orella de porc que tenim reservats, deixar-ho coure tot junt uns altres 15 minuts, rectificar de sal, afegir després el sofregit i els fredolics i deixar coure un altre quart d’hora.
Hem de procurar que la salsa quedi una mica espessa.
- 500 g de mongetes seques del “ganxet”
- 400 g de bolets “fredolics”
- 250 g de morro de porc
- 200 g d’orella de porc
- 2 cebes mitjanes
- 3 tomàquets madurs
- 1 got de vi blanc sec
- 2 fulles de llorer
- Oli i sal