Publicat el 23/05/2024

Hummus d’albergínia

 

Per començar, talleu les albergínies per la meitat al llarg i feu uns talls diagonalment, saleu-les i deixeu-les suar durant almenys mitja hora perquè deixin anar l’amargor. Un cop preparades, col·loqueu-les en una safata de forn amb la part blanca cap amunt. Tapeu-les amb paper de forn per evitar que es torrin massa i rostiu-les al forn preescalfat a 200 °C durant uns 30-40 minuts o fins que estiguin ben tendres. Quan les albergínies estiguin cuites, deixeu-les refredar. Quan estiguin prou fredes per manipular-les, peleu-les i passeu-les per la batedora juntament amb l’all, el suc de llimona, la tahina i la sal. Un cop tot batut, aneu afegint-hi un fil d’oli d’oliva a poc a poc fins que obtingueu una crema de textura més o menys densa segons el vostre gust. Serviu-la en un plat i regueu-la amb oli d’oliva. Decoreu-ho amb julivert o coriandre picat, llavors de sèsam i una mica de pebre vermell. Ho podeu acompanyar amb pa de pita, crudités de verdura com pastanaga, api i raves, o torradetes.

Ingredients

3 albergínies mitjanes
1 gra d’all sense el germen central
el suc d’1 llimona
1 cullerada de tahina (pasta de sèsam)
oli d’oliva verge extra
pebre vermell
1/2 culleradeta de comí molt
sal i pebre al gust

Deixa un comentari