Hamburgueses de patata xampinyó i porro | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 27/04/2014

Peleu les hamburgueses de patata xampinyó i porro, renteu-les i ratlleu-les amb un rallador de forats grans.

Netegeu els porros i talleu-los a rodanxes molt fines. Retireu la part terrosa dels xampinyons, renteu-los amb l’ajut d’un drap humit i talleu-los a làmines fines.

En una paella, foneu la mantega. Afegiu-hi les patates ratllades i deixeu-les coure cinc minuts a foc lent.

Tot seguit, incorporeu-hi els porros i els xampinyons, i deixeu que coguin uns deu minuts més. Salpebreu-ho al gust i empolvoreu-ho amb el julivert picat.

Col·loqueu aquesta preparació en una safata. Afegiu-hi la nata líquida i els rovells d’ou. Barregeu-ho bé i deixeu que es refredi una mica. Amb la massa que en resulti, formeu 8 hamburgueses.

Daureu-les per totes dues bandes en una paella amb oli calent.

Les podeu servir tant calentes com fredes.

Ingredients

  • ½ kg de patates
  • 300 g de xampinyons
  • 2 porros tendres
  • 3 cullerades de mantega
  • 3 rovells d’ou
  • ½ got de nata líquida
  • 1 cullerada de julivert picat
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

Deixa un comentari