Guisat de llenties amb rap
Per fer guisat de llenties amb rap heu de posar les llenties amb la fulla de llorer en una olla, cobriu-les amb aigua freda, poseu-les al foc i quan comencin a bullir deixeu-les coure a foc molt lent, afegin-t’hi aigua si és necessari.
Poseu oli en una paella i quan sigui calent fregiu-hi el gra d’all i la llesca de pa; quan s’hagin enrossit, reserveu-los. En el mateix oli, sofregiu a foc lent, la ceba picada; quan la ceba comenci a agafar color, aparteu la paella del foc, afegiu-hi la farina, el pebre vermell i remeneu-ho bé.
Seguidament incorporeu-hi les llenties, rectifiqueu de sal i aboqueu-les en una cassola.
En un morter piqueu el gra d’all i la llesca de pa que teniu reservat, aclariu la picada amb una mica del brou de les llenties i aboqueu la picada a l’olla.
Talleu el rap a trossos petits, saleu-los i afegiu-los a les llenties.
Poseu la cassola al foc, rectifiqueu de sal i deixeu-ho coure tot junt uns 10 minuts a foc suau.
- 400 g de llenties
- 300 g de rap
- 1 llesca de pa
- 2 cebes mitjanes
- 1 gra d’all
- 1 C de farina
- 1 C de pebre vermell
- 1 fulla de llorer
- oli i sal