Gratinat de patates amb salmó
Peleu les patates, talleu-les a rodanxes fines, fregiu-les en una paella amb oli calent i reserveu-les.
Amb el gra d’all fregueu una safata de forn i poseu-hi la meitat de les patates, les quals haureu salpebrat prèviament. Repartiu pel damunt els talls ben fins de salmó i cobriu-lo amb la resta de les patates.
Barregeu la llet evaporada amb la mateixa quantitat d’aigua i el formatge ratllat, una mica de sal, pebre i nou moscada; aboqueu aquesta barreja pel damunt de les patates i poseu la safata al forn, que ja tindreu calent i a foc moderat. Uns 15 minuts i ja ho podreu servir.
- 1 kg de patates
- 250 g de salmó fumat
- 100 g de formatge emmental ratllat
- 1 got de llet evaporada
- 75 g de mantega
- 1 gra d’all
- nou moscada
- sal i pebre
- oli d’oliva