Granissat de llimona
Granissat de llimona.
El granissat de llimona és una beguda molt refrescant per als mesos d’estiu, lleugera, sense gaires calories, fàcil de fer i molt econòmica.
El primer que farem serà rentar bé una de les llimones i ratllar-ne la pell, anant amb compte de no ratllar també la part blanca, que ens donaria amargor.
A continuació tallem unes rodanxes de llimona per a les decoracions finals dels gots.
La resta de llimones, les espremem.
En un bol, hi posem tots els ingredients: el suc, la ratlladura, el sucre i l’aigua. Ho remenem tot molt bé per tal de dissoldre el sucre al màxim possible.
Tapem el bol amb un film transparent i el portem al congelador per aconseguir la textura gelada que volem.
Transcorreguda una hora, i just abans de cristal·litzar, ho traurem i remourem tot de nou per tornar a barrejar bé el sucre, que s’haurà anat dipositant al fons.
Ho tornem a tapar amb el film i ho deixem novament al congelador durant una altra hora.
Traiem el bol i procedim a remoure de nou.
Tornarem a tapar-ho un cop més i ho portarem al congelador per última vegada.
Quan estigui llest, ho deixem a temperatura ambient durant almenys 30 minuts, removem i servim en gots.
Abans de servir, però, ho adornarem amb les rodanxes de la llimona, una canya i, opcionalment, unes fulles de menta.
Eva Remolina / AMIC
- 4 llimones
- 750 ml d’aigua
- 200 g de sucre (orientatiu, dependrà del gust de cadascú)
- 1 refresc de llimona amb gas