Gaspatxo de síndria
Gaspatxo de síndria.
Per fer un gaspatxo de síndria talleu el pebrot per la meitat, traieu-ne les llavors i renteu-lo bé; talleu-lo a trossets i reserveu-lo. Peleu el cogombre, la ceba i l’all, talleu-los a rodanxes i reserveu-los. Renteu i peleu els tomàquets. És important que estiguin ben madurs per facilitar la trituració.
Peleu i talleu la síndria. És important treure-li totes les llavors i deixar-la ben neta.
Col·loqueu tots els vegetals dins del recipient de la batedora. Mulleu lleugerament el pa dur i afegiu-lo a la resta d’ingredients juntament amb un rajolí d’oli, vinagre al gust i una mica de sal.
Bateu tots els ingredients fins a aconseguir una barreja homogènia. Proveu-ho i, si cal, rectifiqueu amb sal, oli o vinagre. Poseu-ho a la nevera i deixeu-ho refredar mínim durant una hora i ja el podreu servir.
El podeu acompanyar amb crostons de pa fregit o amb daus de formatge feta.
- 500 g de síndria pelada i sense llavors
- 500 g de tomàquets madurs
- 50 g de pa dur
- 1 pebrot verd
- 1 gra d’all
- 1 cogombre
- 1 ceba tendra
- vinagre de poma
- oli d’oliva
- sal