Publicat el 21/07/2022

Gaspatxo de síndria.

 

Per fer un gaspatxo de síndria talleu el pebrot per la meitat, traieu-ne les llavors i renteu-lo bé; talleu-lo a trossets i reserveu-lo. Peleu el cogombre, la ceba i l’all, talleu-los a rodanxes i reserveu-los. Renteu i peleu els tomàquets. És important que estiguin ben madurs per facilitar la trituració.

Peleu i talleu la síndria. És important treure-li totes les llavors i deixar-la ben neta.

Col·loqueu tots els vegetals dins del recipient de la batedora. Mulleu lleugerament el pa dur i afegiu-lo a la resta d’ingredients juntament amb un rajolí d’oli, vinagre al gust i una mica de sal.

Bateu tots els ingredients fins a aconseguir una barreja homogènia. Proveu-ho i, si cal, rectifiqueu amb sal, oli o vinagre. Poseu-ho a la nevera i deixeu-ho refredar mínim durant una hora i ja el podreu servir.

El podeu acompanyar amb crostons de pa fregit o amb daus de formatge feta.

Ingredients

  • 500 g de síndria pelada i sense llavors
  • 500 g de tomàquets madurs
  • 50 g de pa dur
  • 1 pebrot verd
  • 1 gra d’all
  • 1 cogombre
  • 1 ceba tendra
  • vinagre de poma
  • oli d’oliva
  • sal

Deixa un comentari