Publicat el 22/12/2022

Aquestes festes sorprèn familiars i amics amb aquesta recepta. L’elaboració d’aquest garrí, a més, és molt senzilla: el primer que farem serà untar tot el garrí amb el llard de porc. A continuació el salarem.

 

Si el garrinet està sencer, cobreix-ne orelles i cua amb paper d’alumini per evitar que es cremin, ja que aquestes parts solen fer-se molt abans que la resta.

Amb el forn ja preescalfat i a uns 180 °C, ficarem el garrí a dins. Si és un forn de vapor, no caldrà res més. Si no ho és, que acostuma a ser l’habitual, el garrí el posarem sobre la reixeta i, a sota, la safata més fonda amb aigua. Sempre cal procurar que hi hagi aigua durant la cocció, per la qual cosa anirem afegint-ne més quantitat si s’evapora. Aquesta aigua ens servirà després com a brou, ja que anirà agafant el greix que vagi caient de la carn.

Rostirem al forn durant una hora i mitja aproximadament, transcorreguda la qual donarem la volta al garrí i el deixarem una mitja hora més, fins que quedi la pell ben cruixent. Podem també, gratinar els últims cinc minuts.

Servirem acompanyat de patates, puré de patates, verdures o arròs blanc.

 

Eva Remolina / AMIC

Ingredients

  • Garrí
  • Sal
  • Llard
  • Acompanyament: patates, verdures o arròs

Deixa un comentari