Galetes de mantega | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 17/12/2020

Deixeu una estona la mantega fora de la nevera perquè s’estovi. Ratlleu la pell d’una llimona. Barregeu bé la farina amb el llevat.

En un bol poseu els ous (rovells i clares) i bateu-los amb una forquilla. Incorporeu la mantega a temperatura ambient, la ratlladura de pell de llimona i una mica de sal. Un cop tot ben barrejat afegiu-hi la barreja de farina i llevat i aneu-ho remenant fins a aconseguir una massa uniforme i que tots els ingredients quedin ben integrats.

Col·loqueu la massa en un recipient i cobriu-lo amb film transparent. Guardeu-ho a la nevera una mitja hora, temps perquè la mantega es torni a endurir. Si la mantega no s’endureix, la massa queda tova i és difícil treballar-la.
Escampeu una mica de farina sobre la taula de treball, col·loqueu-hi a sobre una porció de massa i treballeu-la amb un corró fins a obtenir una capa fina d’uns 4-6 mm.

Col·loqueu el tallapastes sobre la massa i pressioneu per tallar-la. Perquè quedi ben tallada i amb les vores llises, s’ha de fer un petit gir per ajudar a tallar i desenganxar la forma de la galeta.Els retalls de massa sobrant, pasteu-los de nou i torneu-los a estendre per tallar més galetes; si fos el cas que la massa torna a estar molt tova, guardeu-la novament a la nevera.

Preescalfeu el forn (a dalt i a baix) a 180 ºC. Col·loqueu les galetes separades entre si en una safata de forn, sobre paper d’enfornar, i introduïu-la al forn (part mitja) durant 10 minuts (amb escalfor de baix). No s’ha de deixar que es daurin, perquè de seguida es cremen i agafen un sabor amarg, millor treure-les blanquetes.

Un cop fredes, podeu guardar-les en una caixa de llauna i aguanten en perfectes més d’un mes.

Recordeu que cada forn té la seva temperatura, així que abaixeu-la si abans de deu minuts se us han daurat.

Ingredients

  • 450g de farina
  • 160 g de sucre
  • 125 g de mantega
  • 2 ous
  • ratlladura de llimona
  • 1 sobre de llevat (Royal o qualsevol altre)
  • 1 mica de sal
  • Motlle tallapastes per a galetes (diferents formes)

Deixa un comentari