Flam de castanyes | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 05/11/2020

Poseu una olla al foc amb la llet, el sucre i el canonet de vainilla. Quan comenci a bullir, incorporeu-hi les castanyes pelades i deixeu-ho coure a foc al mínim, fins que les castanyes estiguin toves.

Quan les castanyes estiguin al punt, traieu el canó de vainilla, afegiu-hi la crema de llet i amb la Turmix deixeu-ho tot ben triturat (ha de quedar una pasta que tingui una textura semblant a la d’un puré de patates suau).

En un bol bateu bé els ous i aneu-hi afegint la crema de castanya, tot remenant, i reserveu-ho.

Poseu unes cullerades de sucre en un cassó i desfeu-lo amb una mica d’aigua, poseu-lo al foc i aneu remenant fins que el sucre agafi la textura i color de marró caramel.
Unteu amb mantega els motlles de flam i poseu al fons de cada un una mica del caramel de sucre. Repartiu la crema que teniu reservada entre els motlles i ja ho tindreu preparat.

Poseu els motlles de flam en una safata que pugui anar al forn, que tindreu preparada amb aigua per cuinar-los al bany maria.

Escalfeu el forn a uns 120-130 graus (dependrà del forn). Quan estigui calent poseu-hi la safata amb els flams, i després de més o menys uns 40 minuts ja estaran (quan es punxen amb un ganivet i surt net, és que ja estan al punt).

Ingredients

  • (Ingredients per a 8 flams depenent de la mida)
  • 500 g de castanyes pelades
  • 1 litre de llet
  • 1 canonet de vainilla
  • 200 g de sucre
  • 6 ous
  • 200 g de crema de llet
  • mantega (per untar motlles)
  • sucre per fer caramel

Deixa un comentari