Faves i pèsols ofegats amb botifarra negra
Per fer faves i pèsols ofegats amb botifarra negra heu de fer un sofregit amb la ceba, els tomàquets i els alls tendres, ha de quedar ben fet, gairebé marronós.
Quan està al punt, hi afegiu les faves tendres i els pèsols, ho deixeu una estona més i ho moveu de tant en tant perquè es barregi bé amb el sofregit.
Mulleu-ho amb un xic de vi blanc. Deixeu reduir bé l’alcohol. Tot seguit poseu aigua fins a cobrir les verdures, el llorer, la sal i un pols de pebre; tapeu-ho i deixeu-ho al foc fins que les faves i els pèsols siguin cuïts (uns 30 minuts a foc mitjà-baix).
Cinc minuts abans de retirar-ho del foc hi poseu la botifarra tallada petita i rectifiqueu de sal.
Maridatge recomanat: vi blanc Gessamí varietats muscat i sauvignon blanc (DO Penedès). Amb aquest vi estem buscant un maridatge per armonia del toc dolç del pèsol amb la melositat i tocs de fruita que donen aquestes varietats de vi.
- 1 ceba
- 2 tomàquets madurs
- 2 alls tendres
- 300 g de faves tendres
- 300 g de pèsols frescos
- 1 fulla de llorer
- 1 botifarra negra fina
- vi blanc
- oli
- sal
- pebre