Farcellets de mongeta tendra amb bacó
Per fer farcellets de mongeta tendra amb bacó despunteu les mongetes tendres, renteu-les, assequeu-les, talleu-les a tires i reserveu-les.
Peleu i piqueu la ceba. Prepareu una vinagreta amb l’oli, el vinagre, la salsa de soja, i un polsim de sal i pebre fins a obtenir una salsa emulsionada.
Coeu les mongetes al vapor fins que estiguin al dente. Col·loqueu en una safata i amaniu-les amb la vinagreta preparada. Dividiu-les en vuit farcellets i enrotlleu-los amb un tall de bacó.
Escalfeu oli en una paella i sofregiu-hi la ceba picada fins que quedi transparent. Reserveu-la. A la mateixa paella, daureu lleugerament els farcellets de mongetes durant uns 5 minuts, de manera que tots els costats quedin cruixents.
Col·loqueu els farcellets calents en una safata de servir, escampeu-hi per sobre la ceba sofregida i la farigola picada.
Amaniu-ho amb els sucs de la cocció que hagin quedat a la paella i serviu-ho ràpidament.
- 350 g de mongeta tendra perona
- 8 talls fins de bacó
- 1 ceba tendra mitjana
- 4 cullerades d’oli d’oliva
- 1 cullerada de vinagre
- 1 cullerada de salsa de soja
- 1 branqueta de farigola
- sal i pebre