Farcellets de col amb botifarra i llagostins
Per fer farcellets de col amb botifarra i llagostins heu de tallar el carbassó i els alls tendres en juliana. Traieu el budell de la botifarra negra. Renteu els llagostins, peleu les cues i talleu-les en quatre trossos.
Poseu oli en una paella i sofregiu-hi els alls tendres i el carbassó fins que agafin color, incorporeu-hi els llagostins, la botifarra esmicolada i salteu-ho un parell de minuts, salpebreu-ho i reserveu-ho.
Renteu les fulles de col i traieu-ne el nervi gruixut blanc. Poseu-les a coure al vapor, amb el brou de verdures, durant cinc minuts.
Traieu-les amb molta cura i esteneu-les sobre un drap net.
Poseu una cullerada del farcit que teniu reservat damunt de cada fulla de col i emboliqueu-les en forma de farcellet.
Poseu els farcellets a l’olla de coure al vapor, poseu-los al foc durant 5 minuts i ja els tindrem a punt.
- 16 fulles de col
- 16 llagostins
- 130 g de botifarra negra
- 2 alls tendres
- 1 carbassó
- brou de verdures
- sal i pebre negre
- oli d’oliva