Estofat de faves i pèsols amb calamars
Per fer estofat de faves i pèsols amb calamars heu de bullir les faves uns 15 minuts a foc mitjà.
Netejeu els calamars i deixeu-los dins un recipient amb reixeta. Un cop escorreguts, els posem en una cassola amb una mica d’oli ben calent i els reservem.
En el mateix oli, saltem també la cansalada tallada a daus i la reservem. La retirem del foc i la deixem escórrer en un recipient de reixeta.
En l’oli resultant, sofregim la ceba i l’all directament a foc suau i, quan la ceba sigui transparent, fem una reducció amb el vi blanc; seguidament, hi afegim el tomàquet ratllat. Un cop sofregit el tomàquet, hi tirem els pèsols i una mica d’aigua.
Ho deixem coure uns 10 minuts i incorpora-hi les faves, la cansalada i el calamars ja saltejats. Deixa-ho coure tot junt durant 10 minuts, rectifiquem de sal si fos necessari i ja és a punt per servir al plat.
- Ingredients per a 4 persones:
- 1 kg de pèsols
- 1 kg de faves
- 200 g de calamars
- 150 g de ceba trossejada
- 2 alls picats
- 200 g de cansalada crua
- 1 tomàquet madur
- vi blanc
- oli d’oliva i sal