Estofat de cérvol | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 10/02/2010

Per fer estofat de cérvol amb oli d’oliva, rostirem la ceba amb el cap d’alls, el llourer i la canyella, fins que enrosseixi. Hi posem el tomàquets esclafats sense llavors i deixe, que perdin tota l’aigua.

Salpebrem la carn i l’afegim a la cassola. Deixem que la carn perdi tota la seva aigua, remenant, de tant en tant. Un cop tinguem la carn mig rostida i sense aigua, hi tirem la farina. Tot seguit, el conyac. Ho remenem i ho cobrim d’aigua.

Ho deixem coure a mig foc unes dues hores i mitja, aproximadament, fins que la carn sigui tova. Desfem la xocolata amb aigua calenta i l’afegim a la cassola, cinc minuts abans d’apagar el foc.

Com a acompanyament, podem posar unes patates fregides a daus. Bon profit!

 

Ingredients

  • 1 kg de carn de cérvol
  • 1 cabeça d’alls
  • 1 fulla de llorer
  • 1 canonet de canyella
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 copa de conyac
  • 1 presa de xocolata negra
  • 1 grapadet de farina
  • 1 raig d’oli d’oliva, sal, pebre i aigua

Deixa un comentari