Estofat de cérvol
Per fer estofat de cérvol amb oli d’oliva, rostirem la ceba amb el cap d’alls, el llourer i la canyella, fins que enrosseixi. Hi posem el tomàquets esclafats sense llavors i deixe, que perdin tota l’aigua.
Salpebrem la carn i l’afegim a la cassola. Deixem que la carn perdi tota la seva aigua, remenant, de tant en tant. Un cop tinguem la carn mig rostida i sense aigua, hi tirem la farina. Tot seguit, el conyac. Ho remenem i ho cobrim d’aigua.
Ho deixem coure a mig foc unes dues hores i mitja, aproximadament, fins que la carn sigui tova. Desfem la xocolata amb aigua calenta i l’afegim a la cassola, cinc minuts abans d’apagar el foc.
Com a acompanyament, podem posar unes patates fregides a daus. Bon profit!
- 1 kg de carn de cérvol
- 1 cabeça d’alls
- 1 fulla de llorer
- 1 canonet de canyella
- 1 ceba
- 2 tomàquets madurs
- 1 copa de conyac
- 1 presa de xocolata negra
- 1 grapadet de farina
- 1 raig d’oli d’oliva, sal, pebre i aigua