Espatlla de xai al forn | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 23/06/2009

Per fer espatlla de xai al forn heu de marcar cada esquena en dos trossos, salpebrar i escampar-la canyella en pols.

Posar oli en una font de forn. Col·locar les espatlles una al costat d’una altra procurant que quedin ben planes. Incorporar els tomàquets tallats en 4 trossos, les cebes també tallades i el cap d’alls sencera.

Preescalfar el forn a 220 i quan estigui calent introduir la font amb la carn i deixar coure uns 30 minuts; passat aquest temps regar amb el conyac i continuar la cocció uns altres 30 minuts a 150.

Mentrestant, pelar les patates i tallar-les a rodanxes no massa gruixudes i fregir-les en una paella amb oli, a foc suau, per tal que quedin toves però sense daurar-se.

Quan faltin uns 10 minuts per acabar la cocció de la carn, incorporar les patates, una mica d’aigua i continuar la cocció fins que la carn estigui tova.

Ingredients

  • 2 espatlles de xai de 750 g
  • Tomàquets madurs
  • 3 cebes
  • 1 cap d’all
  • 4 patates mitjanes
  • Oli 1 gotet de coñac sal, pebre i canyella

Deixa un comentari