Espatlla de xai amb salsa de taronja
Per fer espatlla de xai amb salsa de taronja heu de tallar la carn a daus. Pelar la ceba i ratllar-la. Treure el suc de les dues taronges; la pell d’una sola es deixa en aigua bullint durant 3 minuts, s’escorre i es talla a juliana.
Posar oli en una cassola i introduir els trossos de carn salpebrats. Quan comencin a agafar color afegir la ceba, deixar coure, procurant que no es cremi.
Quan la ceba hagi estovat incorporar el llorer, la farigola, el vi i el suc de taronja. Deixar coure tot, a foc moderat i amb la cassola tapada, uns 20 minuts.
Passat aquest temps, afegir la fècula de Maizena diluïda amb una mica d’aigua freda, rectificar de sal, incorporar les olives i la juliana de taronja i continuar la cocció uns altres 10 minuts.
Servir calent.
- 1 espatlla de xai sense os
- 1 ceba gran
- 2 taronges
- 50 g d’olives negres
- 200 cc de vi blanc sec
- 1 fulla de llorer
- 1 branca de farigola
- 1 cullerada de fècula de “maizena”
- oli d’oliva
- sal i pebre