Espaguetis de carbassó a la crema de formatge
Renteu i assequeu el carbassó. Amb l’ajut d’un tallaverdures, talleu carbassó a tires de 3 mm per formar els espaguetis. Poseu els formatges en un bol juntament amb la nata líquida, bateu-ho fins a obtenir una crema homogènia i reserveu. Talleu ben petites les fulles d’alfàbrega, torreu els pinyons en una paella amb una mica d’oli i reserveu-los.
Poseu una paella al foc amb 4 cullerades d’oli, el gra d’all aixafat, sense pelar, i espereu fins que l’all quedi daurat; aleshores, incorporeu els espaguetis de carbassó, salpebreu-los i manteniu-los a foc mitjà de 3 a 5 minuts, remenant de tant en tant. Passat aquest temps, incorporeu la crema de formatge que teniu reservada, remeneu bé, deixeu-ho al foc durant un minut i retireu-ho. Barregeu-hi els pinyons, escampeu pel damunt les fulles d’alfàbrega picades i ja ho podreu servir.
- ½ kg de carbassó
- 100 g de formatge d’untar
- 50 g de formatge parmesà
- 1 gra d’all
- 4 cullerades de nata líquida
- 80 g de pinyons
- 5 cullerades d’oli d’oliva
- Alfàbrega fresca
- Sal i pebre