Empedrat
Per fer empedrat esqueixeu el bacallà i poseu-lo en remull dins la nevera. Aneu canviant l’aigua fins que quedi dessalat (unes 2 hores), escorreu-lo i reserveu-lo.
Talleu els tomàquets per la meitat horitzontalment i traieu-ne les llavors. Talleu-los a daus de ½ cm i reserveu.
Piqueu les olives ben petites i reserveu-les. Peleu les cebes, talleu-les a làmines ben fines i barregeu-les amb el tomàquet.
En una safata poseu les mongetes cuites ben escorregudes, el bacallà, la ceba i el tomàquet i les olives, barregeu-ho bé, empolsegueu-hi una mica de pebre negre i de julivert picat i amaniu-ho amb oli d’oliva.
Deixeu reposar una bona estona a la nevera perquè els sabors dels aliments es barregin.
- 400 g de morro de bacallà sec
- 250 g de ceba tendra
- 100 g d’olives negres d’Aragó
- ½ kg de mongetes cuites
- 350 g de tomàquets de Montserrat
- julivert
- sal i pebre negre
- oli d’oliva