Empedrat | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 22/07/2013

Per fer empedrat esqueixeu el bacallà i poseu-lo en remull dins la nevera. Aneu canviant l’aigua fins que quedi dessalat (unes 2 hores), escorreu-lo i reserveu-lo.

Talleu els tomàquets per la meitat horitzontalment i traieu-ne les llavors. Talleu-los a daus de ½ cm i reserveu.

Piqueu les olives ben petites i reserveu-les. Peleu les cebes, talleu-les a làmines ben fines i barregeu-les amb el tomàquet.

En una safata poseu les mongetes cuites ben escorregudes, el bacallà, la ceba i el tomàquet i les olives, barregeu-ho bé, empolsegueu-hi una mica de pebre negre i de julivert picat i amaniu-ho amb oli d’oliva.

Deixeu reposar una bona estona a la nevera perquè els sabors dels aliments es barregin.

Ingredients

  • 400 g de morro de bacallà sec
  • 250 g de ceba tendra
  • 100 g d’olives negres d’Aragó
  • ½ kg de mongetes cuites
  • 350 g de tomàquets de Montserrat
  • julivert
  • sal i pebre negre
  • oli d’oliva

Deixa un comentari