Publicat el 28/04/2022

Una crema freda com la d’espàrrecs verds és ideal per assaborir-la a la primavera.

Traieu la base dels espàrrecs i escaldeu-los uns segons en aigua salada abundant i bullent, refresqueu-los i trossegeu-los. Talleu els tomàquets secs a daus i reserveu-los.

Netegeu els porros i piqueu-los juntament amb l’all. Tot seguit, sofregiu-los en una paella amb unes gotes d’oli d’oliva. Quan comencin a canviar de color, afegiu-hi els espàrrecs trossejats, salpebreu-ho al gust i continueu la cocció durant 7-8 min a foc moderat. Tot seguit regueu-ho amb el vi i, passats uns 2 min, quan l’alcohol s’hagi evaporat, incorporeu-hi el brou de verdures.

Quan el brou comenci a bullir, deixeu-ho coure 10 min i tritureu-ho amb una batedora. Afegiu-hi la nata, deixeu que arrenqui el bull i torneu-ho a triturar. Rectifiqueu-ne el punt de sal i deixeu-ho refredar.

Serviu la crema d’espàrrecs amb els tomàquets secs i unes gotes d’oli d’oliva pel damunt

Ingredients

  • 2 manats d’espàrrecs verds
  • 2 porros
  • 1 gra d’all
  • 100 g de tomàquets secs
  • 750 ml de brou de verdures
  • 1 got de vi blanc afruitat
  • 150 ml de nata líquida
  • oli d’oliva
  • pebre negre

Deixa un comentari