Publicat el 22/02/2024

Crema de tomàquet.

 

El primer pas és preescalfar el forn a 180 °C. Seguidament, renteu els tomàquets i talleu-los per la meitat, col·loqueu-los en una safata de forn amb la part tallada cap amunt i afegiu-hi un bon raig d’oli, sal i pebre. Enforneu-los durant aproximadament 40 minuts; depenent del forn, podria ser una mica més.

Mentre els tomàquets es cuinen al forn, sofregiu en una cassola la ceba tallada a la juliana fins que quedi ben transparent. Afegiu els alls picats finament i deixeu que es coguin ràpidament. Incorporeu també el pebre vermell.

Amb el sofregit llest, afegiu els tomàquets del forn amb tots els sucs que hagin deixat anar. Incorporeu també el caldo de verdures i les mongetes blanques. Passeu-ho tot per la Turmix fins a aconseguir una textura fina i homogènia.

Serviu-la calenta i per donar-li un toc final, en l’últim moment podeu afegir un raig d’oli d’alfàbrega, o fulles de l’alfàbrega, i també hi podeu posar algunes llavors, com ara de sèsam.

Ingredients

 

  • 1,5 kg tomàquets madurs
  • 5 grans d’all
  • 1 ceba
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre al gust
  • 500 ml de brou de verdures
  • 300 g de mongetes blanques cuites
  • 1/2 cullerada de pebre vermell
  • Opcional: alfàbrega i sèsam

Deixa un comentari