Publicat el 21/03/2011

Per fer crema de pèsols del Maresme heu de pelar les cebes i el porro. Poseu oli en una olla i aboqueu-hi les cebes i el porro tallats a làmines fines; afegiu-hi sal al gust i deixeu-ho coure a foc lent fins que la ceba quedi tova i comenci a agafar color.

Aleshores incorporeu-hi els pèsols, barregeu-ho bé, tapeu l’olla i deixeu-ho coure fins que el pèsol comenci a canviar de color.

Afegiu-hi el brou i deixeu-ho coure, a foc alt, uns 10 minuts.

Mentrestant, piqueu el pernil i l’afegiu a l’olla quan faltin un parell de minuts per acabar la cocció.

Pique-ho amb el primer fins a obtenir la consistència de crema.

 

Ingredients

  • 2 cebes tendres dolces
  • 1 porro
  • 1 kg de pèsols desgranats
  • 1 tall de pernil serrà
  • 1 litre de brou
  • sal
  • oli d’oliva

Deixa un comentari