Crema de llagostins
Per fer crema de llagostins heu de posar unamica d’oli en una paella gran i fregiu-hi els llagostins, ben nets i sense ulls. Quan comencin a ser cuits, flamageu-los amb el conyac i retireu-los. Separeu els caps de les cues.
A la mateixa paella, sofregiu-hi els tomàquets ratllats juntament amb la cullerada de mantega.
Quan comenci a espessir-se, afegiu-hi els caps dels llagostins, tot remenant-ho, deixeu-ho coure una mica més i tireu-hi la meitat de l’aigua bullent. Deixeu-ho coure un parell de minuts més, tritureu-ho bé i passeu-ho pel colador xinès.
Poseu aquest puré en una olla al foc, afegiu-hi la resta d’aigua i quan torni a arrencar el bull, incorporeu-hi la farina d’arròs, prèviament desfeta amb la llet.
Deixeu-ho coure 5 minuts. Salpebreu-ho al gust, i abans de servir-ho, afegiu-hi les cues de llagostins pelades i tallades a trossos petits.
- ½ kg de llagostins
- 400 g de tomàquets madurs
- 50 cc de conyac
- oli, sal i pebre
- 250 cc de llet
- 3 C de farina d’arròs
- 1 C de mantega
- 750 cc d’aigua