Crema de galeres
Per preparar una bona Crema de galeres, salpebreu les galeres, sofregiu-les en una paella amb oli d’oliva calent i flamegeu-les amb el brandi. Guardeu els sucs d’aquesta cocció. Traieu la carn de les galeres, Tritureu les pells i els caps i passeu-les pel colador xinès, amb la finalitat d’obtenir-ne l’extracte.
Barregeu la carn, l’extracte i el suc de la cocció i poseu-ho en una olla. Talleu finament els porros i el carbassó i sofregiu-los en una paella amb oli i una mica de mantega, a foc moderat, fins que estiguin cuits; salpebreu-los i afegiu-los a l’olla.
Incorporeu el fumet de peix i porteu-ho a ebullició, baixeu el foc i deixeu-ho coure 15 minuts. Fregiu la resta de mantega amb la farina, sense deixar de remenar, fins a aconseguir un color avellana, i incorporeu-ho al brou. Passeu la batedora amb l’olla a foc baix fins a obtenir una crema suau de textura.
Rectifiqueu de sal, escampeu-hi pel damunt el formatge ratllat i uns cèrcols fins de porro i gratineu-ho breument abans de servir.
- 1 kg de galeres
- 1 carbassó
- 2 porros
- 50 g de mantega
- 1,5 litres de fumet de peix
- 1 copa de brandi
- 150 g de formatge ratllat
- oli d’oliva
- pebre negre mòlt
- 3 cullerades de farina
- sal