Crema Catalana
Per fer crema catlana heu de posar a bullir la llet juntament amb la branca de canyella i la pell de llimona (només la part groga).
Quan arrenqui el bull, apagar el foc i deixar que es infusioni durante uns minuts perquè els sabors es barregin.
Mientres, barreja en un bol els rovells d’ou amb el sucre i el midó fins que quedi una massa fina i sense grumolls.
Tornar a treure la llet de l’ebullició i afegir a poc a poc la barreja de rovells, sucre i midó que tenim preparada, baixant el foc al mínim i remenant contínuament amb una espàtula de fusta fins que arribi al gruix que volem.
Treure la canyella i la llimona i posar en recipients individuals o bé en una font gran i deixar que es refredin.
En el moment de servir escampar sucre per sobre i cremar-lo amb una pala especial per cremar, molt calent.
- 1 l de llet sencera
- 200 g de sucre
- 8 rovells d’ou
- 40 g de midó de blat de moro
- 1 branca de canyella
- 4 trossos de pell de llimona