Costelles de xai al forn
Publicat el 31/03/2010
Per preparar les Costelles de xai al forn, peleu les patates, talleu-les en rodanxes fines i disposeu-les al fons d’una safata o cassola per anar al forn. Saleu les costelles i col·loqueu-les sobre el llit de patates. Talleu els tomàquets a rodanxes, salpebreu-los i col·loqueu-los al voltant de la safata amb les costelles.
En un morter piqueu els alls juntament amb el julivert, un cop ho tingueu ben picat aclariu-ho amb oli i repartiu-ho per sobre les costelles. Escampeu pa ratllat per sobre i poseu la safata al forn, el qual abans ja haureu escalfat, a temperatura de 180º, a meitat de la cocció obriu el gratinador. Deixeu-ho coure fins que la carn quedi daurada.
- 12 costelles de xai
- ½ kg de tomàquets madurs
- 3 patates crues
- 3 grans d’all
- 2 branques de julivert
- pa ratllat
- sal, pebre i oli d’oliva