Publicat el 01/07/2021

Per elaborar aquest conill amb prunes, poseu en remull les prunes amb el conyac, durant una hora. Talleu el bacó a tires una mica gruixudes. Talleu el conill a trossos mitjans i salpebreu-los.

Poseu oli en una cassola, daureu lleugerament les tires de bacó i reserveu-les. A la mateixa cassola daureu el conill i reserveu-lo. Incorporeu les escalunyes i les pastanagues pelades i tallades a rodanxes. Quan les escalunyes comencin a agafar color incorporeu el conill, el bacó, les prunes escorregudes i la fulla de llorer, barregeu-ho tot bé, escampeu-hi la farina pel damunt, doneu-hi una voltes perquè quedi ben barrejat i regueu-ho amb la cervesa.

Tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc suau uns 3/4 d’hora, sacsejant la cassola de tant en tant. Passat aquest temps incorporeu-hi la mantega a trossos, remenant molt bé fins que la mantega s’hagi fos, i ja ho tindreu al punt.

Ingredients

  • 1 conill
  • 250 g de bacó
  • 1 copa de conyac (per remullar les prunes)
  • 250 g de prunes
  • 12 escalunyes o cebetes
  • 3 pastanagues mitjanes
  • ½ l de cervesa negra
  • 1 cullerada sopera de farina
  • 1 fulla de llorer
  • 50 g de mantega
  • oli, sal i pebre

Deixa un comentari