Congre al forn
Talleu el congre a rodanxes, renteu-lo i deixeu-lo escórrer. Talleu la ceba i la pastanaga a la juliana i reserveu-les. Piqueu els tomàquets (sense pell ni llavors) juntament amb els alls i reserveu-los.
Poseu un bon raig d’oli en una safata per anar al forn; a sobre feu-hi una capa d’hortalisses i salpebreu-ho. Col·loqueu les rodanxes de congre al damunt de les hortalisses, salpebreu-ho de nou, cobriu-ho amb la resta de verdures i salpebreu-ho un cop més. Escampeu pel damunt el julivert picat i mulleu-ho amb el vi blanc i una mica de suc de llimona.
Tapeu la safata i deixeu-ho coure al forn durant 45 minuts a 160º.
- 1 kg de ventresca de congre
- 250 g de tomàquets madurs
- 300 g de ceba de Figueres
- 200 g de pastanaga
- 2 grans d’all
- 1 got de vi blanc sec
- suc de llimona
- 1 branca de julivert
- sal i pebre blanc
- oli d’oliva