Cols de Brussel·les gratinades
Per fer cols de Brusel·les gratinades heu de netejar les cols i poseu-les a coure amb aigua bullint i sal uns 10 minuts, després deixeu-les escórrer.
En una paella amb una mica d’oli sofregiu la ceba ratllada, quan ja comenci a agafar color incorporeu-hi la llet, la farina i un pessic de sal. Aneu-ho remenant per evitar els grumolls, fins que la salsa quedi espessa i aleshores afegiu-hi les porcions de formatge.
En una safata que pugui anar al forn aboqueu-hi les cols, per sobre escampeu-hi el pernil tallat ben petit i cobriu-les amb la salsa. Escampar pel damunt el formatge ratllat i poseu-ho gratinar uns minuts, abans de servir.
- 1 kg de cols de Brussel
- les
- 50 g de pernil de “pavo”
- 4 porcions de formatge baix en greixos
- 1 ceba
- 30 g de farina
- ½ l de llet semidescremada
- 30 g de formatge ratllat
- oli d’oliva i sal