Publicat el 31/07/2008

Per fer coliflor a la crema de mostassa heu de separar les branques de la coliflor, rentar i coure al vapor uns 8 minuts.

Passat aquest temps passar ràpidament sota un raig d’aigua freda i deixar escurrir.

En un pot de fons gruixut fondre 50 g de mantega, després afegir la farina, remenant constantment fins que comenci a daurar-se.

En aquest moment i sense parar de remenar, incorporar la llet (millor calenta) i deixar coure a foc suau uns 15 minuts remenant de tant en tant, salpebrar al gust i continuar la cocció uns altres 5 minuts.

Apartar del foc, afegir la nata líquida i la mostassa i barrejar tot molt be. Fundir la resta de la mantega en una paella gran, afegir la coliflor i ofegar fins que estigui lleugerament daurada. Posar la coliflor en una font de forn, cobrir amb la salsa de mostassa, escampar-hi julivert picat i el formatge ratllat.

Gratinar al forn.

Ingredients

  • 1 coliflor
  • 1 got gran de llet
  • 200 ml de nata líquida
  • 70 g de mantega
  • 2 cullerades de farina
  • 2 cullerades de mostaza, pebre, sal i pebre, formatge ratllat

Deixa un comentari