Coca de Sant Joan | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 16/06/2004

Per gaudir de la coca de Sant Joan Poseu en un recipient la farina, el sucre i la sal.

Diluïu el llevat amb la llet tèbia i barregeu-ho amb la farina.

Afegiu els ous d’un en un i aneu remenant fins a aconseguir que la massa quedi llisa i homogènia. Incorporeu la mantega (amb consistència de pomada) i les llavors d’anís i seguiu barrejant per evitar que quedin grumolls.

Un cop la massa estigui al punt, traslladeu a un recipient net, tapeu amb un drap humit i deixeu reposar en un lloc càlid fins que el seu volum hagi augmentat. Disposeu la massa en una o diverses porcions, aplaneu-les amb els artells dels dits i doneu-los la forma triada (rodona, allargada, obliqua…), disposeu per sobre les cireres, després pinteu amb ou batut, afegiu els pinyons i una mica de sucre per sobre i coeu al forn, prèviament escalfat a una temperatura de 180 °C, de 10 a 15 minuts.

Ingredients

  • 500 g de farina
  • 5 ous
  • 60 g de sucre
  • 10 g de sal
  • 20 g de llevat natural
  • 1 got mitjà de llet
  • 200 g de mantega
  • 1 cullerada de llavors d’anís
  • 50 g de pinyons
  • 100 g de cireres vermelles confitades

Deixa un comentari