Coca de Sant Joan
Coca de Sant Joan.
Poseu en un recipient la farina, el sucre i la sal.
Diluïu el llevat amb la llet tèbia i barregeu-ho amb la farina.
Afegiu els ous d’un en un i aneu remenant fins a aconseguir que la massa quedi llisa i homogènia. Incorporeu la mantega (amb consistència de pomada) i les llavors d’anís i seguiu barrejant per evitar que quedin grumolls.
Un cop la massa estigui al punt, traslladeu a un recipient net, tapeu amb un drap humit i deixeu reposar en un lloc càlid fins que el seu volum hagi augmentat. Disposeu la massa en una o diverses porcions, aplaneu-les amb els artells dels dits i doneu-los la forma triada (rodona, allargada, obliqua…), disposeu per sobre la fruita, després pinteu amb ou batut, afegiu els pinyons i una mica de sucre per sobre i coeu al forn, prèviament escalfat a una temperatura de 180 °C, de 10 a 15 minuts.
- 500 g de farina
- 5 ous
- 60 g de sucre
- 10 g de sal
- 20 g de llevat natural
- 1 got mitjà de llet
- 200 g de mantega
- 1 cullerada de llavors d’anís
- 50 g de pinyons
- 100 g de fruita confitada