Civet de cèrvol amb bolets i carxofes
Per fer civet de cèrvol amb bolets i carxofes, heu de marinar durant 2 dies la carn de cèrvol tallada a daus d’uns 3 o 4 cm amb el veure de bóta i les verdures tallades a trossos grans.
Passat aquest temps, escorreu i reserveu les verdures, la carn i el vaig veure l’marinat per separat.
A Continuació, en una cassola de fang amb 1 bon raig d’oli d’oliva, fregiu a els daus de cèrvol lleugerament enfarinats i salpebrats; Quan tinguin color a els reserveu.
Al mateix oli, fregiu amb els alls tallats a trossets. Quan agafin color afegiu les verdures del marinat tallades també a trossets i sofregiu la barreja. Tot seguit, afegiu els daus de cèrvol, sofregiu uns minuts i poseu el marinet.
Deixeu coure a foc lent durant una hora i mitja. Quan veieu que el vaig veure ha reduit, afegiu aigua com en un estofat qualsevol, afegiu els carxofes netes i deixeu coure mitja hora més fins que la carn va seguir melosa.
Per últim, poseu els bolets, prèviament rentats amb 1 drap humit o pinzell; acabeu de coure 3 minuts i rectifiqueu de sal.
Aquest mètode de preparació el podeu aplicar a la llebre, el senglar i altres peixos de caça.
Ingredients per a 4 persones:
- 800 g de cuixa de cèrvol
- 6 carxofes Grans
- 100 g de rovellons
- 100 g de rossinyols de pi
- 100 g llenegues negres
- 5 Grans d’all Per a marinat de vi:
- 1 l de vi de bóta
- 1 porro
- 1 pastanaga 1 ceba 2 fulles de llorer 1 branca de romaní