Carxofes guisades
Per fer carxofes heu de pelar les carxofes, traient les fulles dures. Quan quedi el cor tallar en quatre trossos i si hi ha borrissol treure’l, introduir les carxofea en un bol amb aigua i el suc de llimona.
En una cassola sofregir la ceba ratllada, quan comenci a agafar color incorporar les pastanagues tallades a rodanxes fines, remoure bé i deixar coure a foc moderat uns 5 minuts; passat aquest temps afegir el tomàquet, rectifiqueu de sal i continuar la cocció fins que el tomàquet estigui confitat.
Mentre, escórrer les carxofes, assecar una mica, passar-les per farina, fregir-les en una paella amb oli calent i reservar.
Quan el sofregit estigui al seu punt, incorporar les carxofes, el pernil i el brou. Fer una picada amb la llesca de pa, els festucs i la cullerada d’anís, quan la picada estigui ben fina, incorporar a la cassola, rectificar de sal i deixar coure tot junt a foc suau uns 7 minuts. Servir calent.
- 12 carxofes grans
- el suc d’una llimona
- 2 cebes mitjanes
- 2 pastanagues mitjanes
- 150 g de tomàquet triturat
- 50 g de pernil a daus
- un mica de farina de blat
- sal i oli
- 1 vas gran de caldo
- 1 llesca de pa fregit
- 20 festucs torrats
- 1 cullerada d’anís dolç