Carxofes amb cloïsses
Per fer carxogfes amb cloïses heu de retirar les fulles exteriors de les carxofes, talleu les puntes, partiu-les per la meitat i introduïu-les en un recipient amb aigua freda i el suc de la llimona.
Passats uns deu minuts, escorreu-les. Coeu-les en una cassola amb aigua bullent i una mica de sal uns 15 minuts, fins que quedin al dente. Retireu la cassola del foc i reserveu, juntament amb l’aigua de la cocció.
Escalfeu oli en una paella i fregiu-hi els alls pelats; quan comencin a agafar color, incorporeu-hi la farina.
Remeneu-ho i afegiu-hi les cloïsses, les carxofes i una mica d’aigua de la cocció.
Tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc lent fins que les cloïsses s’hagin obert.
- 16 carxofes
- 800 g de cloïsses
- 2 culleradetes de farina
- 1 llimona petita
- 2 grans d’all
- oli
- sal