Cargols picants
Per fer cargols picants heu de netejar molt bé els cargols canviant l’aigua moltes vegades, els posem en una olla juntament amb la cabeça d’alls i el llorer; després, els cobrim amb aigua.
Posem l’olla a foc suau a fi que els cargols vagin traient banya; un cop ja hagin sortit, els deixem bullir fins que estiguin cuits, de 30 a 40 minuts.
Segons el gust de cada salsa: Posem oli en una cassola de fang i hi fregim la cansalada tallada a trossos, quan comenci a agafar color hi incorporem el xoriço picant, ho remenem tot i hi incorporem els cargols escorreguts; ho barregem bé amb la cansalada, i seguidament, hi afegim la salsa de tomàquet i la guindilla.
Fem una picada d’all i julivert, l’aclarim amb una mica d’aigua i l’afegim a la cassola. Rectifiquem de sal i ho deixem coure tot junt uns cinc minuts, hi incorporem un parell de cullerades de pa ratllat per tal que la salsa quedi enganxada als cargols i ja ho tindrem tot a punt per degustar-los.Maria IbarzFundació Germans Aymar i Puig
- 2 kg de cargols
- 1 cabeça d’alls
- 1 fulla de llorer
- 100 g de xoriço picant
- 2 talls de cansalada de la papada
- ½ kg de tomàquet fregit
- 2 grans d’all
- 1 branca de julivert
- guindilla
- pa ratllat, sal i oli