Cargols a la llauna estil Lleida
Per fer cargols a la llauran estil Lleida els cargols sempre han d’estar purgats, com a mínim una setmana.
Renteu els cargols, només amb aigua, amb la finalitat que treguin la sorra que puguin portar i altres impureses de la closca.
Cobriu amb sal gruixuda el fons d’una llauna (safata de forn) i disposeu al damunt els cargols, amb la part carnosa cap a dalt, sense deixar gens d’espai entre ells.
Saleu-los amb sal normal i ja els podeu posar a foc fort, preferiblement de llenya. Si els cuineu a casa, queden millor al forn a temperatura forta, utilitzant la graella i el forn simultàniament.
Passats 5 minuts, traieu-los, amaniu-los amb pebre negra al gust, ruixeu-los amb una picada d’oli, all i julivert i introduïu-los de nou al forn.
Estaran al punt quan la part carnosa agafi un color daurat.
S’acompanyen d’allioli i vinagreta.
Vinagreta: 6 cullerades d’oli d’oliva, 2 cullerades de vinagre i sal. Poseu tots els ingredients en un bol i barregeu-los bé amb una forquilla fins que quedin tots perfectament integrats.
- 1 kg de cargols ‘bovers’
- oli d’oliva
- 1 cabeça d’alls
- julivert
- pebre negre
- sal gruixuda i normal