Caldo Gallego | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 24/11/2005

Per fer caldo gallego heu d’omplir una olla gran amb aigua freda, introduir les mongetes prèviament remullades i totes les carns i ossos, exceptuant el xoriço.

Posar al foc i quan l’aigua comenci a bullir, deixar a foc lent durant una hora i mitja. Durant aquest temps anar escumando el brou.

Retirar les carns de l’olla i col·locar-les en un altre recipient juntament amb el xoriço, cobrir amb brou de la cocció i deixar una altra hora més al foc.En el primer recipient afegir les verdures i les patates pelades, rentades i tallades a trossos, deixar coure fins que les patates comencin a desferse.

Servir d’una banda el brou i a part la carn. Si volem potenciar el gust, afegir part del brou de la cocció de la carn i els xoriços.

Ingredients

  • 1/2 kg de carn de vedella
  • 1/4 kg de lacón
  • 1/4 kg de costella de porc
  • 1 os de canya de vedella
  • 1 os de pernil
  • 1/4 kg de careta de porc
  • 1 orella de porc
  • 200 g de mongetes seques (previ remull 12 h)
  • 2 trossos de xoriço
  • 1 kg de patates
  • 1 nap, 1/2 col i 200 g de grelos
  • Agua

Deixa un comentari